Honduraskie chili z kurczaka

Honduraskie chili z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

  • pomidory

  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: A: półtorej szklanki posiekanej cebuli, 1 szklanka posiekanej zielonej papryki, 1 posiekana papryczka jalapeno, 3 posiekane ząbki czosnku. B: 2 łyżki chili w proszku, 2 łyżeczki kuminu, pół łyżeczki oregano. C: 4 szklanki posiekanego mięsa z kurczaka, 1 szklanka wody, pół łyżeczki czerwonej papryki, do smaku cukier i ocet winny, 1/4 łyżeczki pieprzu, 1 łyżka sosu Worcestershire, 1 łyżka musztardy Dijon, 42 dag puszka posiekanych pomidorów, 1 szklanka bulionu z kurczaka.

SPOSÓB WYKONANIA: Rozgrzać 3 łyżki oleju i smażyć na nim przez 5 minut składniki A. Następnie dodać składniki B i smażyć 2 minuty. Dodać składniki C. Gotować 20 minut. Chili podawać z biała fasolą, którą po wmieszaniu gotować z całością przez 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jolanta40

02.09.2010 09:40
nie słyszałam nigdy o papryczce jalapeno, brzmi egzotycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat