Tagliatelle z mięsnym beszamelem

Tagliatelle z mięsnym beszamelem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron Tagliatelle

    350-380 gram
  • mięso mielone

    350 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • ser żółty

    2-3 plasterki
  • masło

    40 gram
  • mąka

    2 łyżki
  • mleko

    0,5-0,6 litra
  • olej

    do smażenia
  • gałka muszkatołowa mielona

    do smaku
  • bazylia

    do smaku
  • tymianek

    do smaku
  • curry

    do smaku
  • imbir

    do smaku
  • kardamon

    do smaku
  • oliwki

    do smaku
  • bazylia świeża

    do ozdoby
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tagliatelle z mięsnym beszamelem
1. Masełko rozpuszczamy w garnuszku

2. Mięso mielone podsmażamy na odrobinie oleju wraz z cebulką pokrojoną w kosteczkę.
Krok 2 - Tagliatelle z mięsnym beszamelem
3. Do masełka wlewamy szklankę mleka rozmieszaną z mąką. Całość chwile podgrzewamy.
Krok 3 - Tagliatelle z mięsnym beszamelem
4. Dodajemy resztę mleka, przyprawy oraz żółty ser chwilę gotujemy.
Krok 4 - Tagliatelle z mięsnym beszamelem
5. Dodajemy podsmażone mięsko z cebulką i wszystko razem mieszamy.

6. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu (w przepisie został użyty makaron tagliatelle z czosnkiem niedźwiedzim, niestety cały opis nie mieścił się w spisie produktów).
Krok 5 - Tagliatelle z mięsnym beszamelem
7. W makaronie robimy gniazdko w które wlewamy sos. Dodajemy kilka pokrojonych oliwek oraz listek bazylii dla ozdoby.

SMACZNEGO :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mysza75

25.02.2013 13:59
Ale musiało być dobre. :-)

Joanna23

07.02.2013 05:59
ciekawe

Anna169Hosz

06.02.2013 09:06
Interesujące danie.

ONY_za_kare

01.02.2013 14:57
super! musi być pycha

Kasnaj

01.02.2013 10:13
super :)

Anitapaj

31.01.2013 12:10
Super;)

Piter 31

31.01.2013 11:11
Super.

fotoviderek

30.01.2013 23:08
Rewelacyjne danie :) Ślinka cieknie sama, a na tak pyszne danie już późno :) Mniam, mniam:)

rosik93

30.01.2013 22:40
Ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat