Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip tzatziki z warzywami

5.0
(21)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Dip tzatziki z warzywami - możecie go podać na kolację lub w oczekiwaniu na grillujące się potrawy. A jeśli przygotujecie go więcej, wykorzystać do pozostałych dań z grilla - warzyw lub mięsa.

Składniki:

ogórek szklarniowy 1 sztuka
jogurt grecki 250 mililitr
oliwa 1 łyżka
czosnek 2 ząbek
sok z cytryny 1/2 łyżeczka
pieprz świeżo zmielony 1 szczypta
sól do smaku
seler naciowy 3 łodyga
marchew 2 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Dip tzatziki z warzywami

Ogórka obrać i przekroić na pół. Wydrążyć miąższ z pestkami. Zetrzeć na tarce na grubych oczkach i posolić. Odstawić. W misce wymieszać jogurt z oliwą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać sok z cytryny, sól i pieprz. Dodać dobrze odciśniętego z soku ogórka i wymieszać. Odstawić do lodówki na przynajmniej 1 godzinę. Podawać z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 16.12.2013 12:48
wyglada smakowicie
plocia 07.12.2013 22:59
Bardzo fajnie podany ten dip
Magda60 22.03.2013 12:05
super do chrupania
Ola1984 30.01.2013 20:59
To tak zdrowa propozycja, dla tych co na diecie ;)
PaniMISIOWA 30.01.2013 20:55
świetne na imprezę zamiast chipsów
Sylwia26 30.01.2013 20:36
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak