Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki na szpinaku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb wieloziarnisty 1 kromka
jajko 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
Sól pietruszka suszona
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
szpinak
czosnek 3 żabki
jajko
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
masło 3 łyżki
szpinak mrożony 450 gramów
indyk 400 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki na szpinaku

1. Przygotować szpinak: szpinak udusić na maśle, dodać pieprz grubomielony i sól. Można dodać jajko. Całość wymieszać.
2. Mięso zmielić lub drobno posiekać. Do mięska dodać namoczony wcześniej w wodzie chleb (nadmiar wody po namoczeniu należy odcisnąć), sól, pieprz cytrynowy, posiekany czosnek i jajko. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować klopsiki. Smażyć mięsko na bardzo dobrze rozgrzanym oleju, tak długo aż będą miały złoty kolor (dodatkowo warto sprawdzić, czy nie są surowe w środku).
3. Usmażone klopsiki ułożyć na wcześniej przygotowanym szpinaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 02.03.2013 20:13
Wygląda bardzo zpetycznie, przetestuję na pewno ;)
babajaga1969 28.01.2013 18:39
pyszne
Paolcia 28.01.2013 14:21
pyszności
Cynamonka 28.01.2013 13:49
idealny obiad
Miki 28.01.2013 13:38
super
kokoszka
kokoszka 28.01.2013 13:11
pycha
IwonaDD 28.01.2013 12:26
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak