Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ognista pomidorowa

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew
3-4 szt
pietruszka
1 szt
kawałek selera
1 szt
kawałek pora
1 szt
smietana 18%
150 ml
koncentrat mały
1 słoiczek
mąka
3 łyżki
woda
4 l
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
do smaku
chili
1 łyżeczka
cukier
1 szczypta
kości schabowe
500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ognista pomidorowa

Kości myjemy i wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą ok. 4-5 litrów i na małym ogniu gotujemy ok. 30 minut.
Warzywa obieramy, myjemy i wkładamy do wywaru.
Gotujemy do miękkości.
Doprawiamy do smaku.
Śmietanę rozprowadzamy z mąką i wlewamy do zupy mieszając.
Kości możemy obrać i wrzucić do zupy lub zostawić jak ktoś lubi do poskubania.
Zagotowujemy.

Podajemy z dowolnym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 30.05.2012 08:21
pyszna
eli_555 22.07.2011 22:54
w sam raz na zimne dni
wedith1 01.12.2010 07:46
Na pewno świetnie rozgrzewa 1 :)
pawel007 21.09.2010 07:45
pyszna...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak