Smażony dorsz z winem

Smażony dorsz z winem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    1 kg
  • jajka

    2 sztuki
  • bułka tarta

    1 szklanka
  • wino wytrawne

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z dorsza należy podzielić na porcje, następnie skropić je delikatnie sokiem z cytryny i posolić. Jajka wbić do miseczki i roztrzepać je miotełką, dodać odrobinę soli i pieprzu. Na talerzyk wysypać bułkę tartą. Filety z dorsza zanurzać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, dolać do niego wino i smażyć na nim filety z dorsza z dwóch stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

26.07.2013 10:39
pyszna rybka

IKrakowianka

19.07.2013 21:40
bardzo lubię

Wafelek2601

24.11.2012 22:50
Taka rybka musi być pyszna

agogo2

18.05.2011 22:32
pycha

Magda60

18.05.2011 21:46
super

ajres

18.05.2011 21:40
swietne

ronald88

14.04.2011 14:14
super

szajba2

13.04.2011 16:20
popić trzeba winem

RenataZ-et

11.04.2011 21:11
wyśmienite!

Barbara55

21.02.2011 14:53
wolę rybę i wino skonsumować osobno

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat