Masa orzechowa do ciast

Masa orzechowa do ciast

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    0,5 szkl
  • cukier

    3/4 szkl
  • masło extra

    20 dag
  • orzechy włoskie

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko + orzechy + cukier zagotować. Na małym ogniu gotować do zgęstnienia . Ostudzić. Utrzeć na puch z miękkim masłem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

02.07.2015 11:09
Fajny przepis.

SmacznaPyza

29.10.2010 21:09
np. do orzechowego tortu...marzenie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat