Duszone kotlety z karkówki

Duszone kotlety z karkówki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    1 kg
  • smalec

    2 łyżki
  • mąka

  • cebula

    1 szt. duża
  • czosnek

    1 mała główka
  • kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić na kotlety (powinno być ok. 6 szt.) Lekko rozbić. Posypać vegetą i pieprzem ( kto lubi może użyć przyprawy do mięs). Odstawić na 30 min. Każdy kotlet otoczyć w mące. Smalec rozgrzać i obsmażyć mięso, tak aby uzyskało złotą skorupkę. Mięso przełożyć do garnka a na pozostałym tłuszczu usmażyć pokrojoną w talarki cebulę i 2-3 ząbki czosnku. Dodać do mięsa włożyć przyprawy. Podlać ok. 1 szkl. wody . dusić na małym ogniu do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.07.2015 17:48
Dla mięsożerców.

SmacznaPyza

16.07.2011 20:31
dobrze uduszona karkóweczka rozpływa się w ustach!

evita0007

22.05.2011 11:44
mniamusne mięsko ,,,mam na nie smaka :-)

wiola28a

24.03.2011 14:38
super

wiola28a

24.03.2011 14:38
super

Agnieszka172

22.08.2010 17:34
lubię kotleciki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat