Przepis i sposób przygotowania na: Torcik królewny Fiony
Na zastygniętym torciku układać plasterki kiwi, zalać tężejącą galaretką, odstawić na kilka godzin aż całość dobrze stężeje. Przed samym podaniem brzegi oprószyłam pokruszonymi bezikami.
30-40 szt. kakaowych herbatników typu Petit Buerre (warstwa spodu w tortownicy powina mieć ok. 1 cm) + 80 g masła |
SPÓD:
|
kilka małych białych bezików |
do dekoracji:
|
sok owocowy przecierowy |
1 szklanka
|
galaretka kiwi |
1 szt.
|
kiwi |
6 szt.
|
cukier |
4 łyżki
|
śmietana kremówka |
500 ml
|
galaretka kiwi |
2 szt.
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: