Sernik gotowany

Sernik gotowany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 szklanki
  • margaryna

    10 dkg
  • cukier

    1/3 szklanki
  • mleko

    1/2 szklanki
  • jajka

    2
  • miód

    6 łyżek
  • ser sernikowy w wiaderki

    1 kg
  • cukier

    1/2 szklanki
  • jajka

    2
  • margaryna

    200 gram
  • budyń śmietankowy

    1
  • mleko

    1/2 szklanki
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki ciasta zagnieść(wszystkie od góry do sody włącznie)
Podzielić na 3 części,zawinąć osobno w folię i wstawić do lodówki na 30 minut.
Następnie upiec 3 placki(najlepiej ba blasze wyłożonej papierem do pieczenia)
w 180 stopniach,18-20 minut każdy


Masa serowa


W garnku rozpuścić margarynę z cukrem,dodać ser i zagotować.
W między czasie wymieszać mleko z budyniem i jajkami.
Dodać do gotującego się sera.
Dokładnie wymieszać aby nie było grudek i gotować do zgęstnienia.


Gorącą masą serową przełożyć gotowe placki miodowe.

Polać ciasto polewa czekoladową(np gotową)
ciasto przykryć folią spożywczą i odstawić w chłodne miejsce na 24 h.
Im dłużej leży tym jest smaczniejsze.


SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

norweska20

11.02.2014 10:00
smakowite ciasto

lara

23.12.2013 12:08
bardzo lubię wersję gotowaną

Bernadeta1

18.08.2013 11:33
bardzo dawno nie robiłam tego sernika a jest bardzo smaczny

Mniam

07.05.2013 07:54
Robiłam kiedyś taki, jest smaczny.

Kasia36

20.03.2013 21:15
poproszę kawałek :), wygląda pysznie

misia53

16.01.2013 22:39
to ciasto jest pyszne

tessinka

16.01.2013 21:56
Ciekawy przepis, a że uwielbiam serniki muszę wypróbować :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat