Bretońska fasolka trochę inaczej :

Bretońska fasolka trochę inaczej :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 10 dag cienko pokrojonego pieczonego mięsa,3 łyżki sosu od pieczonego mięsa

  • koncentratu pomidorowego ,sól,pieprz mielony,4 łyżki pokrojonej natki pietruszki

  • 2 szklanki wodym2 łyżeczki mąki

  • czosnek

    1 ząbek
  • fasola biała z puszki

    40 dag
  • wędzonka

    10 dag (cienko krojona)
  • cebula

    1 szt.
  • ziemniaki

    4 szt.
  • marchew

    1 szt.
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchew obrać i pokroić ( ziemniaki w kostkę , marchew w plasterki ) , zalać wodą , lekko osolić i ugotować do miękkości przy odkrytej pokrywce. Cebulkę drobno usiekać i zrumienić na maśle . Wędzonkę pokroić w paseczki i zarumienić na suchej patelni. Fasolkę odcedzić z zalewy.
Gdy marchewka i ziemniaki są już miękkie dołożyć do garnka w którym się gotują ( bez odlewania wody ) fasolę , wędzonkę , mięso, sos od mięsa , cebulę , liść laurowy , ząbek czosnku .Gotować 15 minut na małym gazie . Włożyć przecier pomidorowy .Doprawić tymiankiem, pieprzem , majerankiem .Zrobić rumianą zasmażkę z mąki ( na suchej patelni ) i zagęścić sos . Zagotować .

Podawać jako danie jednogarnkowe .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pawelek180844

05.06.2012 19:56
super

goofy9

16.08.2011 18:36
świetny przepis i jak zwykle piękne zdjęcie

Justyna223

28.07.2011 07:32
fajny i oryginalny przepis

Joanna108

27.10.2010 17:36
Naprawdę super ... dziś szczególnie miło było mi o czymś takim sobie poczytać, bo po tygodniu szpitalnego jedzenia ... uff ... .... takie danko, to poesja dla oczu !!!

SmacznaPyza

21.10.2010 08:30
pyszne, takie syte danie jednogarnkowe

Smakosz6

24.08.2010 09:25
wow!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat