kluski biszkoptowe

kluski biszkoptowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja umyć i oddzielić żółtka. Z białek ubić sztywną pianę, wsypując pod koniec 1/2 łyżeczki soli. Do gotowej pianym stale ubijając, dodawać po jednym żółtku i po trochy przesianej mąki. Wymieszać delikatnie. Zagotować wodę, osolić. Na wrzątek wkładać zwilżona metalową łyżką niewielkie porcje ciasta i ugotowac pod przykryciem na wolnym ogniu. Wyjmować łyżką cedzakową i wkładać do zupy tuż przed podaniem.
Kluski biszkoptowe nadaja się do zup mlecznych i owocowych, rosołu, zupy pomidorowej czy grzybowej.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

romanrafal

23.04.2012 14:02
podoba mi się

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat