Sposób przygotowania

Ciasto zagniatamy aż będzie gładkie i elastyczne.

Przykrywamy i odstawiamy.

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.

Ugotowane ziemniaki mielimy z twarogiem oraz cebulką (dodajemy wraz z olejem).

Doprawiamy do smaku.

Ziemniaków zawsze dodaję na oko, cały czas próbując czy smak mi odpowiada.

Ciasto cienko rozwałkowujemy i wycinamy krążki.

Na każdy nakładamy po łyżeczce farszu i zlepiamy brzegi.

Wrzucamy je partiami do gotującej się osolonej wody.

Gdy wypłyną na wierzch gotujemy kilka minut do miękkości ciasta.

Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    1
    Opublikowano

    Ola1984

    Pysznie! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kasnaj

    oj zjadłabym :)
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    moje ulubione
  • 0
    original
    Opublikowano

    ao_12

    ja też bym zjadła,chodzą za mną od 2 dni:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !