Pieczarkowe trójkąty Eli

Pieczarkowe trójkąty Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    500 g
  • margaryna

    500 g
  • pieczarki

    1 kg
  • cebula biała

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

    4 łyżki
  • mąka pszenna

    do podsypania
  • jajka

    1-2 do smarowania
  • ser biały

    500 (twarogowy)
  • ser gouda

    300 g
  • ser gouda

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser zmielić,dodać margarynę,mąkę,zagnieść ciasto i włożyć na noc do lodówki.Pieczarki pokroić,cebule posiekać i razem smażyć na oleju,aż sok odparuje.Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Do przestudzonych pieczarek dodać ser,sól,pieprz i wymieszać.Jajko roztrzepać.Ser do posypania zetrzeć na tarce z małymi oczkami.Ciasto rozwałkowac,kroić na kwadraty,nakładać po łyżeczce farszu,składać na skos,zlepić brzegi,posmarować jajkiem i posypać serem.Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

05.11.2012 12:29
pyszne są!!!;)

marchewka

21.11.2011 23:59
mniam, super pomysł

kotlet

31.03.2011 23:53
pyszne i ciekawe

matii6

17.10.2010 19:08
ale śliczne i na pewno smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat