Zupa letnia

Zupa letnia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brukselka

    10 sztuk
  • kalafior

    0,5 sztuki
  • fasolka szparagowa zielona

    10 dkg
  • marchewka

    2-3 sztuki
  • seler korzeniowy

    0,5 sztuki małego
  • śmietana

    3-4 łyżki
  • skrzydełka z kurczaka

    4 sztuki
  • kostka rosołowa

    1-2 sztuki
  • makaron

    0,5 (w kształcie ziaren ryżu)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpierw gotujemy skrzydełka z kurczaka z 1 kostka rosołową kiedy będą miękkie wyjmujemy i odcedzamy rosół z szumowin. Do wrzącego rosołu wkładamy:
obrana i pokrojoną w kostkę marchew i selera, brukselkę umytą, różyczki kalafiora oraz fasolkę szparagową umytą z usuniętymi końcówkami i pokrojoną na 2 cm kawałki. Gotujemy 5 minut po czym dodajemy makaron i gotujemy razem do miękkości składników. Jeżeli trzeba dodajemy drugą kostkę rosołową. Ugotowana zupę zaprawiamy śmietaną. Do zupy możemy dodać wcześniej ugotowane skrzydełka albo każdemu [po 1 na talerz albo obrane już i rozdrobnione nieco

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

05.11.2012 12:29
świetnie wygląda ta zupka;)

FAFIK

08.03.2011 06:40
Smacznie i kolorowo wygląda

Misiakova

14.02.2011 07:56
Lubie takie lekkie zupki, tak więc zapisuję sobie :)

Ewa111

01.08.2010 17:48
wygląda apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat