zupa mleczna z migdałami

zupa mleczna z migdałami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    4 szklanki
  • migdały

    15 dag
  • cukier

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrac ze skórki, wysuszyc w nagrzanym piekarniku, a nastepnie zmielić. Zmielone migdały utrzeć z dodatkiem cukru. Wymieszać z mlekiem i zagotować mieszając od czasu do czasu. Przygotowana zupę ostudzić i oziebić w lodówce. Podawać w małych miseczkach z dodatkiem groszku ptysiowego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

05.11.2012 12:30
bardzo lubię zupki mleczne;)

Seba

22.05.2012 08:55
fajna

olkaaa

18.02.2012 16:06
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat