sos śliwkowy

sos śliwkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • powidła śliwkowe

    3/4 szklanki
  • chrzan tarty

    1/4 szklanki
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • olej sojowy

    2 łyzki
  • sok z cytryny

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Powidła wymieszać z chrzanem, dodać śmietanę i olej. Przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.
Podawać do mięs na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

03.11.2011 10:31
super

mehia

29.05.2011 21:29
niezły

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat