Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Risotto z parówkami

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
1 i 3/4 szklanki
parówka
45 dag
groszek konserwowy
1 puszka
margaryna
3 łyżki
cebula
1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw
wg uznania
Sklep Prymat
pieprz, sól
wg uznania
natka pietruszki
1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z parówkami

Wodę zagotować w dużym garnku, wsypać ryż, gotować ok. 25 min. Posiekaną cebulę i parówkę w plastry smażyć razem przez ok. 4 minuty. Groszek odsączyć na sicie. Ryż odcedzić. Wymieszać z groszkiem, kiełbasą. Doprawić Kucharkiem pieprzem i solą. Posypać natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 19.06.2011 08:51
nie jadłam z parówkami ale chętnie spróbuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak