Zupa węgierska z soczewicą

Zupa węgierska z soczewicą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar warzywny

    2 l
  • karkówka

    70 dag
  • papryka czerwona

    2 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • pomidory z puszki krojone

    400 g
  • biała część pora

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • soczewica

    1 puszka
  • papryka ostra

    1/2 łyżeczki
  • papryka słodka

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Papryki oczyścić, umyć(ja osobiście obieram ze skórki za pomocą obieraczki, można również upiec w piekarniku aby pozbyć się skórki). Następnie pokroić w paski. Por umyć, osuszyć pokroić w krążki.
Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć por z papryką. Mięso umyć, pokroić w grubszą kostkę, dodać do gotującego się wywaru warzywnego. Gotować tak długo aż mięso będzie miękkie, następnie dodać podsmażoną paprykę. Całość chwilę pogotować i dodać puszkę pomidorów. Na koniec doprawić papryką ostrą i słodką. Soczewice osączyć i wypłukać, dodać do zupy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Alex_M

22.03.2016 15:59
fajna zupka

Agnieszka_B

17.01.2013 07:18
Uwielbiam zupę węgierską!

Gracer

07.01.2013 20:02
cudna mniam mniam

Krzysztof15

07.01.2013 19:45
supar

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat