Szaszłyki łososiowe Eli

Szaszłyki łososiowe Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej roślinny

    4 łyżki
  • sos sojowy

    3 łyżki
  • młode cukinie

    4 sztuki
  • sos sojowy

    4 łyżki
  • patyczki do szaszłyków(2 razy tyle,ile szaszłyków)

  • papryczka chili

    1 sztyka
  • czosnek granulowany

    1/2 łyżeczki
  • czosnek granulowany

    1 łyżeczka
  • łosoś filet

    1 kg
  • sok z cytryny

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wyfiletowanego(bez ości i skóry)łososia pokroić w dość dużą kostkę.Składniki marynaty ubić trzepaczką.Łososia zalać marynatą,delikatnie wymieszać i włożyć do lodówki na kilka godzin.Cukinię umyć,osuszyć,odciąć końce i pokroić na plastry około 1.5 cm.Składniki marynaty ubić trzepaczką,zalać cukinię i włożyć do lodówki na kilka godzin.Patyki na szaszłyki moczyć 2 godziny w wodzie.Na każdy szaszłyk wziąść 2 patyki i nabijać na przemian łososia,cukinię.Na początku i końcu szaszłyka powinien być łosoś.Szaszłyki ułożyć na tackach do grillowania i piec na grillu około 25 minut.Smacznego!

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka189

12.03.2012 14:25
REWELACJA!

FAFIK

14.06.2011 21:18
Pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat