Barszcz ukraiński według Eli

Barszcz ukraiński według Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    4 litry
  • buraki czerwone

    4 sztuki
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler średni

    1/4 sztuki
  • ziemniaki

    6 sztuk
  • liście laurowe Prymat

    2 sztuki
  • śmietana kremowa 30%

    250 ml
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • koncentrat buraczany krakus

    4 łyżki
  • biała fasola

    1 konserwowa
  • ziele angielskie całe

    4 ziarnka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane warzywa i buraki umyć i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.Ziemniaki pokroić w kostkę.Do wrzącego bulionu wrzucić jarzyny,buraki,ziemniaki,liście laurowe,ziele angielskie,kucharka do smaku i gotować do miękkości.Fasolę przepłukać wodą na sitku i wrzucic do zupy.Do śmietany wlać 1/2 szklanki wody,dokładnie wymieszać z mąką,wlać do zupy i zagotować.Doprawić pieprzem,czosnkiem granulowanym i maggi.Na koniec dodac koncentrat buraczany i już nie gotować.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat