Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowana łopatka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatki 1 kg
pieprzu 1 łyżeczka
soli 1 łyżeczka
tymianku 1 łyżeczka
papryki słodkiej 1 łyżeczka
curry 1 łyżeczka
bazylji 1 łyżeczka
ziele angielskie
jałowiec
Musztarda stołowa Prymat 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
wody 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana łopatka

Łopatkę natrzeć ziołami(pieprz,sól,tymianek,papryka słodka,curry,bazylja) Odstawić na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjąć mięso,posmarować musztardą. Uformować na kształt rolady i osznurować sznurkiem do mięsa. Zawinąć w gazę. Włożyć do wody z listkiem laurowym i zielem angielskim oraz jałowcem.Gotować ok 1 godzinę. Po ugotowaniu zdjąć gazę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 07.06.2013 07:59
super))))))
Gracer 12.01.2013 20:03
taką lubię
Margaryna 07.01.2013 06:12
bardzo dobra wędlina na kanapki
Zdzisław 06.01.2013 20:40
chyba lżejsza odmiana do chleba od pieczonej....dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak