Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czarnej porzeczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarna porzeczka 1 kg
jabłko 1 szt.
cukier 2 szkl.
żelfix 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czarnej porzeczki

Kroki postępowania

1
Porzeczki umyć, urwać z nich ogonki i wrzucić do garnka, jabłko obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Owoce wrzucić do garnka, najlepiej z podwójnym dnem. Dodać cukier i gotować aż do rozgotowania.Pod koniec gotowania dodać żelfix mieszając energicznie i usuwając pianę która powstanie.
Krok 1 - Dżem z czarnej porzeczki foto
3
xxx
Krok 2 - Dżem z czarnej porzeczki foto
3
xxx
Krok 3 - Dżem z czarnej porzeczki foto
4
Gorący dżem przełożyć do słoików, odstawić do góry dnem do czasu ostygnięcia.
Krok 4 - Dżem z czarnej porzeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 14.10.2013 09:11
uwielbiam domowe dżemy
marzencia2007 10.03.2013 11:19
aż wstyd się przyznać, ale nigdy nie jadłam takiego dżemu
Karolcia12 24.02.2013 22:49
super, poproszę słoiczek
gosia56 01.01.2013 15:43
mój ulubiony
plocia 01.01.2013 14:43
(zgłosiłam 2 i 3 zdjęcie do usunięcia)
Mala 01.01.2013 14:40
super
mysza75 01.01.2013 13:59
Fajny dżemik z jabłuszkiem i porzeczką :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak