Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nitki z makiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 20-30 dag
makaron nitki 1 opakowanie
cukier 1/2 szkl
rodzynki do smaku
olejek migdałowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nitki z makiem

Mak zalewamy wodą i doprowadzamy do zagotowania. Gotujemy około 5-10 minut. Następnie odstawiamy do wystygnięcia. Zimny, sparzony mak przekręcamy przez maszynkę jeden raz, a drugi raz razem z cukrem. Następnie do maku dodajemy rodzynki wedle uznania i olejek- mieszamy dobrze. Gotujemy makaron w osolonej wodzie. Ugotowan i odcedzony makaron łaczymy z makie. Podajemy na ciepło. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 18.04.2013 21:34
ja uwielbiam to danie
kamyk 01.01.2013 22:21
ja nie przepadam ale w Wigilię obowiązkowo jem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak