Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kanie 5 szt
jajko 2-3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie w cieście

Kroki postępowania

1
Oczyszczone kapelusze kanii sparzamy we wrzątku.
Krok 1 - Kanie w cieście foto
2
Następnie moczymy w rozkłóconym jajku z odrobiną soli.
Krok 2 - Kanie w cieście foto
3
Następnie obtaczamy w bułce tartej z obu stron.
Krok 3 - Kanie w cieście foto
4
I smażymy na rozgrzanym leju z obu stron na złoty kolor.
Smacznego !
Krok 4 - Kanie w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 24.04.2013 09:11
bardzo lubię kanie
aisza1 14.04.2013 12:21
smaczne to
jozefinach 27.02.2013 10:14
Pyszności.
MagdaXXX 07.02.2013 20:01
rewelacja
Piter 31 07.02.2013 09:18
Bardzo lubię.
Ewelina47 03.01.2013 22:46
smacznie wyglądają
kamyk 29.12.2012 22:03
Mysiunia ja sparzałem pierwszy raz i ma to tylko tyle na celu , że kanie podczas smażenia nie będąbardzo pękać , ale jak się nie sparzy to też się nic nie dzieje
Klausia 29.12.2012 11:16
Smak mojego dzieciństwa. Tak przyrządzone są na prawdę pyszne :)
Mysiunia 28.12.2012 23:34
Sparzamy ze względów higienicznych czy ma to jakieś inne działanie? Pytam bo tylko raz przyrządzałam kanie i jedynie je oczyściłam z zanieczyszczeń, a nie sparzałam i nie wiem czy dobrze zrobiłam czy nie :)
treonina 28.12.2012 22:34
to jest coś wartego polecenia! są cudowne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak