Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola na sałatce z arbuza Marcina Budynka

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sola 150 g
arbuz 120 g
mięta 5 g
cebula czerwona 100 g
pomarańcza 300 g
grejpfrut 200 g
cytryna 200 g
likier pomarańczowy 20 g
masło 20 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sola na sałatce z arbuza Marcina Budynka

Marcin Budynek poleca:
Sole przyprawiamy solą, pieprzem, miętą i sokiem z cytryny. Odkładamy w chłodne miejsce na ok. godzinę. Następnie gotujemy ją na parze. Arbuza obieramy, tniemy w trójkąty i łączymy z pokrojoną w piórka czerwoną cebulą i listkami mięty. Skrapiamy sałatkę oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Pomarańcze i grejpfruty filetujemy, smażymy je delikatnie na maśle i flambirujemy likierem pomarańczowym. Na sałatce układamy solę i skrapiamy sosem cytrusowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rycerz
Rycerz 31.12.2013 17:47
Ciekawe połączenie smaków.
jolanta19 27.12.2012 15:39
mniam
babajaga1969 27.12.2012 15:17
wyobrażam sobie te smaki i smakuje mi takie połączenie - smaczne :))
Cukiereczek13 27.12.2012 15:11
wygląda wysmienicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak