Serowe leniwe pierogi

Serowe leniwe pierogi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt
  • mąka pszenna

    1 szkl
  • masło extra

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżka
  • cukier waniliowy

    1 mały
  • odrobina soli

  • twaróg

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser przepuścić przez maszynkę (mielony gotowy jest, moim zdaniem, za rzadki).Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać ser, mąkę i wszystko jeszcze raz dokładnie utrzeć. Z białek ubić sztywną pianę i wmieszać delikatnie do ciasta. Przełożyć na stolnicę i formować spłaszczony wałek. Kroić skośnie kluski o dł. ok. 3 cm. Wrzucać na wrzątek i gotować do wypłynięcia. Podawać z przyrumienioną na maśle bułeczką tartą lub polewą owocową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.07.2015 17:29
Robię takie, pycha.

kochanyptysiu

23.02.2011 10:31
moge zjesc kazdA ich ilosc,jeszcze zeby znalazl sie ktos kto bedzie mi je robil.eeeehhhhhhh

SmacznaPyza

29.12.2010 10:56
goszczą u nas w domu dość często bo lubimy...z masłem, bułeczką, cukrem i cynamonem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat