Cachapas

Cachapas

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 4 szklanki świeżej, mrożonej lub puszkowanej kukurydzy, pół szklanki skrobi kukurydzianej, 2 łyżki rozpuszczonego masła lub oliwy z oliwek, 1 łyżka cukru, sól do smaku, w razie konieczności woda.

SPOSÓB WYKONANIA: W robocie kuchennym zmiksować kukurydzę, skrobię, masło, cukier oraz sól. Masa mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany. Na patelni rozgrzać odrobinę masła lub oleju i nakładać porcje z pół szklanki masy. Lekko spłaszczyć i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smakosz6

09.09.2011 10:45
mmmmmmmmmmmmmmmmmm

ilka_86

28.08.2011 10:25
pyszne danie:)

aginaa

02.11.2010 09:33
bardzo fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat