Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki w ostrym cieście naleśnikowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto naleśniowe 300 gram
Pieprz biały mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
ziemniaki 4 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki w ostrym cieście naleśnikowym

Kroki postępowania

1
Gotuję przecięte w połowie ziemniaki do momentu aż są miękkie, ale nie na tyle by po przecięciu się rozpadały.
Krok 1 - Ziemniaki w ostrym cieście naleśnikowym foto
2
Przygotowuję ciasto naleśnikowe lub wykorzystuję te, które zostało mi z śniadania. Przygotowując należy pamiętać by było odrobinę gęściejsze niż na naleśniki (jeśli korzystamy z ciasta przygotowanego wcześniej, samo zgęstnieje).

(szybki przepis: 150 gram mąki, 1 jajka, 250 gram mleka).

Następnie dodaję przypraw (zwłaszcza ostrych) i mieszam.
Krok 2 - Ziemniaki w ostrym cieście naleśnikowym foto
3
Ziemniaki kroję w plastry, obtaczam ciastem i smażę na patelni.
Krok 3 - Ziemniaki w ostrym cieście naleśnikowym foto
4
PROPOZYCJA PODANIA
Z sosem sweet-chilii
Krok 4 - Ziemniaki w ostrym cieście naleśnikowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 18.12.2012 15:59
fajnie zrobione :)
jasiek 17.12.2012 23:58
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak