Schab z jabłkami

Schab z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1,2 kg
  • sól, pieprz

  • 1 łyżka miodu

  • kilka małych cebulek

  • majeranek Prymat

  • olej

    3 łyżki
  • jabłka

    2 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać,osuszyć,naciąć w poprzek,tak aby powstały plastry o grubośvi ok.1 cm.Mięso natrzeć solą,pieprzem i majerankiem.Odstawić w chłodne miejsce na godzinę.Jabłka umyć,nie obierać,pokroić na cząstki,wyciąć gniazdka nasienne.Mięsoposmarować miodem,w nacięcia włożyć kawałki jabłek.Ułożyć w natłuszczonej brytfannie,obłożyć pozostałymi cząstkami jabłek i cebulkami.Skropić olejem,piec 1 godz.20 min. w temp.190 st. C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emilia22

29.09.2010 15:00
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat