Krem mascarpone z jagodami

Krem mascarpone z jagodami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    200 gram
  • drobny cukier

    2 łyżki
  • mascarpone

    250 gram
  • śmietana kremówka

    250 ml
  • cukier puder

    4 łyżki
  • fix do śmietany

    1 sztuka
  • biszkopty podłużne

    8 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jagody posyp drobnym cukrem. Kremówkę ubij z cukrem pudrem i fixem, delikatnie wymieszaj z mascarpone. Podziel masę na 2 części. Do jednej dodaj 2/3 jagód. Przygotuj 4 kieliszki, na dno każdego wrzuć po 2 połamane biszkopty. Na nie włóż masę z mascarpone i jagód. Trzecią warstwą będzie jasna masa z mascarpone i kremówki. Na wierzch deseru połóż pozostałe jagody. Przed podaniem schłódź w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

23.06.2011 22:49
pyszny jest taki krem

lucyna15

24.07.2010 11:50
nie ma jak jagody ;d

RenataZ-et

24.07.2010 11:47
Ciekawy przepis-na pewno wyjdzie pysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat