Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z kakao

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
cukier 30 dag
masło roślinne 25 dag
jaja 4
mleko 1 szklanka niepełna
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 opakowanie
cukier wanilinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z kakao

Masło utrzeć do białości i ciągle ucierając dodać 20 dag cukier,żółtka,cukier waniliowy,mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia,mleko i pianę z białek.Podzielić ciasto na połowę.Jedną część zmieszać z kakao i 10 dag resztą cukru.

Piec pierw jasną część a potem ciemną w temp 180 stopni .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak