Szarlotka z kremem

Szarlotka z kremem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • łyżeczka proszku do pieczenia

  • 6 łyżek mąki

  • 3 łyżki cukru

  • 1,5 kg jabłek

  • galaretka

  • łyżka żelatyny

  • cukier

  • Krem:

  • pół litra mleka

  • budyń waniliowy

  • kostka masła

  • szklanka cukru

  • Polewa:

  • pól kostki margaryny

  • 4 łyżki cukru

  • łyzka wody

  • 2 łyzki kakao

  • jajka

    5 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka i cukier ubić na sztywną pianę, dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec ok. 10 minut. Jabłka przesmażyć, wsypać cukier i galaretkę z żelatyną. Chwilę podgotować. Na przestudzone ciasto ułożyć jabłka. Ugotować budyń, masło utrzeć z cukrem na gładką masę, potem dodawać po łyżce zimnego budyniu. Gotowy krem wyłożyć na jabłka, składniki npolewy podgrzać do zagotowania ( nie gotować). Ostudzić i oblać zimną polewą ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

zbigniew1975

16.11.2013 21:19
ciekawe ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat