Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z soczewicy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 350 g
cebula 1 szt
jajko
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z soczewicy

Kroki postępowania

1
Cebulę drobno siekamy i złocimy na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 1 - Kotleciki z soczewicy foto
2
Soczewicę gotujemy w niewielkiej ilości osolonej wody. Do soczewicy dodajemy przesmażono cebulę, jajko, sól, pieprz, zioła prowansalskie i odrobinę bułki tartej.
Krok 2 - Kotleciki z soczewicy foto
3
Dokładnie wyrabiamy. Jeśli masa jest zbyt rzadka dodajemy odrobinę bułki tartej.
Krok 3 - Kotleciki z soczewicy foto
4
Formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!
Krok 4 - Kotleciki z soczewicy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 22.06.2013 11:00
fajne kotleciki
olkaaa 13.12.2012 09:20
chętnie spróbuję
Ewelina47 05.12.2012 12:49
jakoś nie mogę przekonać siędo tej soczewicy :) ale wyglądają pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak