Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka eksplozja smaku
5 gałązek sałaty frisee czerwonej
1 duży liść sałaty radicchio
2 mini kulki mozarrelli
6 czarnych oliwek
6 zielonych oliwek nadziewanych pastą paprykową
kilka marynowanych cebulek perłowych
2 koktajlowe pomidorki
1 łyżka kukurydzy z puszki
1 łyżka czerwonej fasoli z puszki
2 łyżki grzanek czosnkowych
1 łyżka rzeżuchy
sos :
1 łyżka octu winnego z białego wina
3 łyżki oleju ryżowego
mix chili scoth bonnet do smaku
czarna sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
Składniki sosu dokładnie wymieszaj np. umieszczając w małym słoiczku z nakrętką energicznie potrząsając. Sałaty umyj i osusz, porwij na kawałki. Na talerzu rozłóż sałaty. Pomidorki i mozzarellę pokrój na kawałki i rozłóż na talerzu. Oliwki, cebulkę, kukurydzę i fasolę także dodaj do sałaty. Na koniec posyp grzankami, rzeżuchą i polej sosem. Sałatkę odstaw na 5 minut aby smaki się przegryzły.