Quiche z grzybami i krewetkami

Quiche z grzybami i krewetkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parmezan

  • krewetki

  • grzyby

  • ryż dziki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: porcja kruchego ciasta, 3 jajka, 100 g dzikiego ryżu, 50 g startego parmezanu, 175 ml mleka, 175 g tartego cheddara, 125 g krewetek, 500 g świeżych grzybów, sól i pieprz do smaku.

SPOSÓB WYKONANIA: Ugotować dziki ryż. Ostudzić. Wymieszać z jednym jajkiem, parmezanem i solą. Ciasto wyłożyć w formie do pieczenia. Pozostałe dwa jajka wymieszać z serem, mlekiem, pieprzem, krewetkami i grzybami. Na cieście wyłożyć warstwę ryżu, a na nią wylać masę jajeczną. Piec 40 minut w temperaturze 190 stopni. Przed podaniem odstawić na 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

21.12.2012 23:02
wyśmienite:)

Jolanta40

03.09.2010 08:07
brzmi ciekawie, a efekt końcowy pięknie się prezentuje :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat