Żeberka w pikantnej marynacie

Żeberka w pikantnej marynacie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    75 dag
  • olej

    1/2 szklanki
  • woda letnia

    1/2 szklanki
  • przyprawa do gyrosa

    1 torebka
  • ew sól

  • pieprz czarny mielony

    1/4 łyżeczki
  • ketchup

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka pokroić na kawałki. Pozostałe składniki wymieszać dokładnie razem. Tak przygotowana marynatą zalać żeberka i odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia żeberka wyjąc z marynaty, lekko osączyć. Upiec na grillu lub obsmażyć na patelni. W drugim przypadku pod koniec smażenia zalać żeberka marynata i dusić wszystko razem przez 10-15 minut. Otrzymany sos w razie potrzeby można zagęścić odrobina maki ziemniaczanej rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anemon

08.06.2011 06:34
Zapowiada się smacznie.

aacaac

13.04.2011 08:34
super

eli_555

24.01.2011 22:50
lubię żeberka

mysza666

18.11.2010 17:33
Brzmi smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat