Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w pikantnej marynacie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 75 dag
olej 1/2 szklanki
woda letnia 1/2 szklanki
przyprawa do gyrosa 1 torebka
ew sól
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
ketchup 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w pikantnej marynacie

Żeberka pokroić na kawałki. Pozostałe składniki wymieszać dokładnie razem. Tak przygotowana marynatą zalać żeberka i odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia żeberka wyjąc z marynaty, lekko osączyć. Upiec na grillu lub obsmażyć na patelni. W drugim przypadku pod koniec smażenia zalać żeberka marynata i dusić wszystko razem przez 10-15 minut. Otrzymany sos w razie potrzeby można zagęścić odrobina maki ziemniaczanej rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 08.06.2011 06:34
Zapowiada się smacznie.
aacaac 13.04.2011 08:34
super
eli_555 24.01.2011 22:50
lubię żeberka
mysza666 18.11.2010 17:33
Brzmi smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak