Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzybowa z pulpetami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 1,5 kg
cebula 1 szt
śmietana 1/3 szklanki
Kostki rosołowe Kucharek 2 szt
serek topiony 1 szt
mięso mielone 40 dek
jajko 1 szt
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: grzybowa z pulpetami

Kroki postępowania

1
Grzyby świeże oczyścić i ugotować. Mrożone wrzucamy na gotującą się wodę dodajemy po trochu przypraw, pokrojoną w kostkę cebulę, gotujemy do miękkości.
Krok 1 - grzybowa z pulpetami foto
2
Do mięsa mielonego dodajemy jajko bułkę i doprawiamy do smaku. Z masy formujemy małe pulpeciki.
Krok 2 - grzybowa z pulpetami foto
3
Gotowe pulpety wrzucamy do gotujących się grzybów i gotujemy na wolnym ogniu. na koniec dodajemy śmietanę i serek, kostki.ewentualnie doprawiamy do smaku.
Krok 3 - grzybowa z pulpetami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.07.2013 10:10
bardzo smaczna
IZABELA29 09.12.2012 15:09
dobre
ben-ka 08.12.2012 19:42
grzybowej z serkiem nie gotowałam.
kuklik 29.11.2012 17:28
grzyby z lasu jak jest w składnikach więc jakie nazbieramy
SmacznaPyza 29.11.2012 17:18
jakie grzyby bo ciężko rozpoznać? śmietana chyba się zważyła....
Zdzisław 28.11.2012 19:22
ale dobra
kokoszka
kokoszka 28.11.2012 18:29
smaczne
babajaga1969 28.11.2012 18:03
- i już mi smakuje taka świetna zupka :))
fijolek91 28.11.2012 17:59
smaczna:)
Mati3 28.11.2012 17:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak