Ziemniaki na wiejską modłę

Ziemniaki na wiejską modłę

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kg ziemniaków

    1
  • dkg wędzonego boczku albo innej wędzonki

    25
  • cebula

    1
  • pęczek koperku

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, dokładnie umyć, ugotować do miękkości. Odcedzić i nieco odparować. Boczek pokroić w drobną kostkę albo paseczki i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Smażyć aż się wytopi i zrumieni. Cebulę obrać, drobno pokroić, dodać do podsmażonego boczku. Smażyć razem aż cebulka też się przyrumieni. Ziemniaki wyłożyć na półmisek albo misę, na wierzch wyłożyć smażony boczek z cebulą - można przemieszać jeśli ktoś woli. Posypać dużą ilością posiekanego koperku. Do tego tylko duży kubek zsiadłego mleka albo kefiru i pyszny posiłek gotowy!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ela16

06.01.2012 10:08
pychota

FAFIK

24.08.2011 07:16
Pysdzne i pożywne

Agnieszka/picola

23.08.2011 10:52
pycha

Ewelina38

27.05.2011 19:41
ależ smakowicie wygląda to jedzonko :P)

Goya

09.05.2011 22:41
pyszności

wedith1

01.04.2011 09:15
Robię podobną ale jeszcze z fasolką szparagową, jest rewelacyjna!

Justyna223

25.09.2010 11:42
ja też chcę

Ewa104

28.07.2010 12:48
Ja bym zjadła tą modłę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat