Sałatka ziemniaczana z wędzonym pstrągiem

Sałatka ziemniaczana z wędzonym pstrągiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg wędzony

    100 g
  • jajka

    3 szt
  • koperek

    1 łyżka
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • ziemniaki młode

  • kapary

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oskrobane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Im mniejsze ziemniaczki tym ładniejszy efekt końcowy. Kroimy na połówki ewentualnie w ćwiartki.

W 3-4 łyżkach wody rozpuszczamy łyżeczkę cukru, dodajemy łyżkę octu balsamicznego i posiekany koperek. Łączymy dressing z ziemniakami.

Ugotowane na twardo jajka kroimy w grubą kostkę. Każde jajko na 8 kawałków. Delikatnie mieszamy z ziemniakami. Na wierzch kładziemy kawałki ryby i posypujemy kaparami. Oprószamy świeżo mielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

16.02.2013 00:15
dobra

PaniMISIOWA

25.12.2010 08:24
bardzo fajna!

iwona332

18.08.2010 00:02
super

Przemek4

20.07.2010 12:26
mniam

kakiaa

19.07.2010 15:10
Smakowicie wygląda. Uwielbiam wędzone ryby:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat