Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety z kurczak w zupie cebulowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 200 g
woda 1 szklanka
olej roślinny 2 łyżki
filet z kurczaka podwójny ok. 0,5 kg
zupa cebulowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: filety z kurczak w zupie cebulowej

Filet z kurczaka myjemy, osuszmy, kroimy na drobne kawałki. Na dno garnka wlewamy olej na to filet z kurczaka, posypujemy zupą cebulową, mieszamy, podsmażamy na złoty kolor, następnie podlewamy wodą.
Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut, od czasu do czasu mieszamy. Po upływie czasu dodajemy śmietanę i dusimy kolejne 5-10minut. Gotowe
Podajemy z ziemniakami, ryżem jak kto lubi, najlepiej pasuje surówka z kapusty kiszonej

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 25.11.2012 11:55
mmm pysznie wyglądają!!!;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak