Flaki

Flaki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • flaki

    2 kg
  • włoszczyzna

    1 kmpl
  • wołowina

    70 dag
  • udka kurczaka

    3 szt
  • ziele angielskie

    4 szt
  • liść laurowy

    5 szt
  • papryka ostra

  • sól

  • pieprz

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Flaki obgotowujemy we wrzątku po około 3 minuty.
Do garnka wkładamy włoszczyznę, mięso wołowe, ziele angielskie i listki laurowe - gotujemy 30 minut. Do mięsa wołowego wrzucamy udka i gotujemy jeszcze około 20-30 minut. Gotujemy wywar. Wyjmujemy mięso gdy jest już miękkie i kroimy na małe kawałki, marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce. Na przecedzonym wywarze gotujemy flaki, pod koniec dodajemy wcześniej wyjęte składniki. Doprawiamy solą, ostrą papryką, pieprzem i majerankiem.
Zasmażka: masło przesmażamy z mąką na patelni, dodajemy do flaków, gotujemy 3 minuty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

13.10.2012 18:49
tak właśnie robię

agata1722

23.12.2011 09:14
polecam

ronald88

22.09.2011 09:14
super

Ewa95

13.09.2011 12:31
mniamm

kaja1991

19.08.2011 21:44
superowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat