ziemniaczany szaszłyk

ziemniaczany szaszłyk

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    1 kg
  • cebula biała

    4
  • boczek wędzony

    30 dkg
  • olej

    1/2 szklanki
  • majeranek

    łyżka
  • koper świeży

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki umyć,włożyć do wrzącej lekko osolonej wody i gotować ok.5 min.odcedzić i obrać.cebulę pokroić w dość grube krążki,boczek-w plasterki.ziemniaki i cebulę posmarować olejem.na szpadki nadziewać na przemian przygotowane produkty,po czym doprawić przyprawami.po upieczeniu posypać koperkiem.podawać z sosem serowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat