Zapiekanka z krewetkami i szpinakiem

Zapiekanka z krewetkami i szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    200 g
  • krewetki w sosie własnym

    250 g
  • szpinak świeży lub mrożony

    200 g
  • sos beszamelowy

    500 g
  • ser mozarella

    400 g
  • czosnek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. W naczyniu żaroodpornym ułożyć
1. Makaron penne ugotowany na półtwardo.
2. Podduszone na łyżce oliwy (z dodatkiem czosnku) krewetki.
3. Liście świeżego szpinaku.
4. Całość polać sosem beszamelowym.
5. Na wierzch rozłożyć ser mozarella pokrojony w plastry.
6. 20 minut zapiekać w piekarniku

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

PaniMISIOWA

18.06.2011 14:38
lubię takie zapiekanki

Małgorzata112

16.07.2010 20:55
fajny przepis!

Zofia12

16.07.2010 07:43
Krewetki troche dorogie, ale raz na jakiś czas mozna poszaleć:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat