Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowe słoneczka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 opakowania
cynamon 1 łyzeczka
cukier trzcinowy 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe słoneczka

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozkładamy na płasko. Cukier trzcinowy mieszamy z cynamonem i posypujemy mieszanką cały płat ciasta.
Krok 1 - Cynamonowe słoneczka foto
2
Następnie kroimy ciasto na prostokąciki ok 6cm na 4 cm i skręcamy dłuższym bokiem w rulonik. Delikatnie zgniatamy ruloniki i nacinamy z jednej strony, tak aby nie przeciąć ciasta do końca.
Krok 2 - Cynamonowe słoneczka foto
3
Skręcamy, łącząc końcówki i tworząc słoneczka.
Krok 3 - Cynamonowe słoneczka foto
4
Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 15 minut.
Krok 4 - Cynamonowe słoneczka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 17.11.2012 22:28
super.
Magula 14.11.2012 11:42
ciasto francuskie nie było mrożone
SmacznaPyza 14.11.2012 11:27
ciasto wcześniej rozmrażamy trochę a może całkiem? ogólnie prosty, fajny pomysł
Konczi 14.11.2012 07:18
super muszą być smaczne
Pietruszka 13.11.2012 22:37
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak