piernik z marchwi

piernik z marchwi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    500 g
  • marchewka

    500 g
  • jajka

    4 szt
  • brązowy cukier

    350 g
  • masło

    100 g
  • proszek do pieczenia

    10 g
  • starta skórka i sok z dwóch cytryn

  • przyprawa do piernika

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew obrac,zetrzec na tartce z małymi otworami.Masło utrzec z żółtkami,dodac cukier,przyprawy,proszek do pieczenia,sok z cytryny i skórkemarchew i połowe maki.Białka ubic na sztywna piane i dodac do masy razem z reszta maki.Wlac ciasto do natłuszczonej i wysypanej maka tortownicy.Piec 1 godz w temperaturze 190 stopni,.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat