Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem z dyni i galaretki cytrynowej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 5 kg
galaretka cytrynowa 4 szt
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka
cukier 1 kg
olejek cytrynowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: dżem z dyni i galaretki cytrynowej

Dynię obrać usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka lekko podlać wodą i gotować aż się rozpadnie. Dodać cukier , galaretki i olejek cytrynowy. Smażyć jeszcze przez ok. 20 minut. Na koniec można dodać kwasek cytrynowy. Gorące wkładać do słoików. Pasteryzować ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 02.03.2014 15:13
pyszny dżem, podobnie robi się z cukinii, mój stoi już 2 lata i jest smaczny
Bernadeta1 28.01.2013 18:29
smaczny i bardzo ładnie wygląda
cooleczka 04.11.2012 10:41
brzmi pysznie :)
SmacznaPyza 04.11.2012 09:53
jak nakładam gorący dżem do słoików to już nie pasteryzuje
Beata61 04.11.2012 09:12
pewnie pyszne,tylko jak długo można przechowywać?
Adamorek 04.11.2012 09:00
smacznie i ładnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak