Przepis i sposób przygotowania na: Cordon bleu drobiowe - z serem i pieczarkami
Mięso posypać solą morską, białym pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i usmażyć na maśle klarowanym - zupełnie odparować i doprawić solą, czosnkiem i pieprzem - pozostawić do ostygnięcia.
Na każdym płacie mięsa położyć plaster sera żółtego, na nim ułożyć porcję pieczarek i złożyć na pół.
Docisnąć dłonią, a brzegi mięsa dokładnie zlepić lub lekko zaklepać.
Każdy kotlet opanierować w mące, następnie w roztrzepanym jajku doprawionym do smaku, a na koniec w panierce.
Przykryć folią i włożyć do lodówki na 30-60 minut.
Tak przygotowane kotlety smażyć na rozgrzanym oleju (można dodać nieco klarowanego masła), z obu stron na rumiano.