Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Panga w orzechach Eli

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej roślinny
2 łyżki
koperek
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
jajko
1 sztuka
olej do smażenia
6 łyżek
panga
3 sztuki
Czosnek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
orzechy włoskie
200 g
sok z cytryny
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w orzechach Eli

Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem filety pokroić na mniejsze kawałki.Składniki marynaty dokładnie połączyć.Rybę posmarować marynatą i włożyć do lodówki na kilka godzin.Jajko dokładnie roztrzepać widelcem.Orzechy posiekać.Rybę panierować w jajku i posiekanych orzechach.Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę z obu stron.Smacznego!

Ja podałam rybę z sosem korniszonowym(przepis w mojej galerii).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 25.04.2012 21:02
Rewelacja!!;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak